Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Προετοιμασία ΚΤΕΟ
Προετοιμασία ΚΤΕΟ
H Προετοιμασία ΚΤΕΟ για πολλούς αποτελεί πονοκέφαλο… Κι όμως… Ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων μας μόνο προστασία μπορεί να μας προσφέρει.
 
Τα ΚΤΕΟ είναι τα αρχικά των Κέντρων Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων. Από αυτά τα κέντρα επιβάλλεται να περνάνε περιοδικά τα αυτοκίνητά μας, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι άρτια από τεχνικής άποψης.
 
Στη διαδικασία αυτή, που μπορεί να την κάνουμε είτε στα δημόσια, είτε στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, πρέπει να κλείσουμε –συνήθως– ραντεβού, έτσι ώστε να αποφύγουμε τυχόν καθυστερήσεις.
 
Προετοιμασία ΚΤΕΟ 
 
Συνηθίζεται να «προετοιμάζουμε» τα αυτοκίνητά μας το συνεργείο που εμπιστευόμαστε, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε δυσκολίες στο να «περάσει» από τον έλεγχο… Θα πρέπει εδώ να καταστήσουμε γνωστό, ότι τον έλεγχο δεν θα πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε σαν έναν ακόμη μπελά που μας προκύπτει περιοδικά, και πρέπει πάση θυσία «να ξεγελάσουμε» το σύστημα και να πάρουμε το κατάλληλο χαρτί και να φύγουμε, αλλά ως μία ευκαιρία για να διαπιστώσουμε ότι το αυτοκίνητό μας είναι ασφαλές.
 
Προφανώς, ο οποιοσδήποτε έλεγχος από κατάλληλο συνεργείο καλό κάνει, αλλά από την άλλη, στα ΚΤΕΟ γίνεται λεπτομερής δουλειά και οι τεχνικοί στα κέντρα αυτά είναι ειδικευμένοι και γνώστες του τι πρέπει να ελέγχουν επισταμένα στο αυτοκίνητό μας.
 
Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε ότι η διαδικασία ελέγχου στα ΚΤΕΟ δεν είναι μία σώνει και καλά βαρετή διαδικασία, αλλά μια ουσιαστική που μας προστατεύει.
 
Ελαστικά, φρένα, ηλεκτρολογικά, αμορτισέρ, κινητήρας και άλλα τμήματα του αυτοκινήτου ελέγχονται διεξοδικά και το αποτέλεσμα που πρέπει να μας ενδιαφέρει, είναι να είναι θετικό. Όχι για να αποφύγουμε τη διαδικασία του επανελέγχου, αλλά για να ανακουφιστούμε που μέχρι τότε κυκλοφορούσαμε με ασφάλεια.